Preberite si kratko biografijo Urarstva Bukovec iz Novega mesta.

Urarstvo Bukovec, ki vam v Novem mestu nudi strokoven servis, svetovanje, graviranje ter ima v svoji ponudbi veliko izbiro ročnih ur, stenskih ur, namiznih ur, žepnih ur, budilk, športnih ur in mnogo ostalih različnih vrst ur, se je nekako pričelo  z letom 1953, ko se je Alojz Bukovec pričel učiti za urarja pri trebanjskem mojstru Ivanu Bukovcu. Takratni časi so bili precej drugačni od današnjih. Vajeništvo, ki je bilo tedaj zlata praksa vsakega pravega mojstra je Alojz Bukovec opravljal pri urarskem mojstru v Trebnjem, štiri mesece pa je hodil v urarsko šolo v Celju. Po uspešno zaključenem vajeništvu je Alojz Bukovec opravil pomočniški izpit za urarja v Ljubljani. Zaposlil se je v znani urarski delavnici Wachter v Novem mestu, kjer je bil zaposlen nadaljnjih 25 let.  Leta 1986 je odprl lastno urarstvo na Rozmanovi ulici 12 v Novem mestu, kjer je bil aktiven vse do svoje upokojitve. Da bi urarstvo Bukovec postalo družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo in nadaljevalo dosedanjo prehojeno pot pa je poskrbel sin Aleš Bukovec, ki nadaljuje urarsko družinsko pot, ter nadgrajuje vse urarske storitve v koraku z današnjim časom.  Za urarski poklic  se je pričel šolati leta 1986 in ga zaključil leta 1990. Urarska šola, ki jo je Aleš Bukovec obiskoval v Celju je bila v tem času že precej spremenjena in je bila bolj šola teorije kakor prakse, zato je imela precej pomanjkljivosti pri pridobivanju znanja. Zato je bila še posebej dobrodošla očetova urarska praksa, kjer je bilo pridobivanje znanja in izkušenj tako v času samega šolanja kakor tudi po končani šoli velik doprinos, ki ga potrebuje vsak pravi urarski mojster. Po končani šoli v Celju, ki jo je opravljal Aleš Bukovec so v spričevalo zapisali, da je finomehanik, čeprav se je šolal za urarja, zato se je naknadno prijavil v šolo za pridobitev urarskega, nato pa še mojstrskega izpita. Tega je uspešno dokončal in naredil leta 2003. Kot zanimivost naj izdamo, da urarji niso smeli prodajati novih ur vse do leta 1990 in so lahko ure le popravljali. Zaradi takratne zakonodaje pa je bil Aleš Bukovec primoran narediti še trgovsko, nato pa še poslovodsko šolo. Po tej zelo dolgi poti lahko rečemo, da je Urarstvo Bukovec danes upravičeno priznano urarstvo v Dolenjski prestolnici Novo mesto, ki vsem svojim strankam nudi največjo mero strokovnosti ter široko paleto urarskih in prodajnih storitev.

Urarstvo na novi lokaciji:

Po končani šoli je Aleš Bukovec delal v očetovi delavnici na kar se je ponudila možnost nakupa novega lokala na Novemu trgu 10 v Novem mestu, ko se je gradil nov trgovski kompleks.  Leta 1994 so tako odprli novo poslovalnico na tej lokaciji, kjer urarstvo Bukovec tudi danes posluje. Prejšnja urarska delavnica na Rozmanovi ulici pa se je po očetovi upokojitvi zaprla.

Aleš Bukovec:

Pri učenju urarstva sem imel še srečo, da je bilo še sorazmerno veliko mehanskih ur in se je dalo na tem področju pridobiti zelo veliko znanja, kar bi v današnjih časih bilo mnogo težje, ker so ure večinoma na baterije. Začelo se je s popravili velikih ur, budilke, stenske ure, nato žepne in na koncu ročne mehanske ure. Sedaj tega skoraj ni več, budilk (baterijskih) pa se skoraj ne popravlja,mehanskih pa je le še za vzorec. Stenskih mehanskih ur pa je še kar nekaj, zato je vse to znanje še kako dobrodošlo. Ljudje imajo radi na stenah uro, ki ima dušo in to je prav mehanska ura.

Strokovna urarska služba, urar in popravila ur na Novem trgu 10, 8000 Novo mesto. Obiščite nas in se prepričajte, da je kvaliteta in zadovoljna stranka prioriteta našega urarstva z dolgoletno družinsko tradicijo.

———————————————
Urarstvo Aleš Bukovec s.p.
Novi trg 10
8000 Novo mesto
www.urarstvobukovec.si